با وجود اعتراضهای متعدد دانشآموزان در شهرهای مختلف ایران، علیرضا رییسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، اعلام کرد امتحانات پایههای نهم و دوازدهم به شکل حضوری برگزار میشود.
رییسی روز شنبه ۱۸ اردیبهشت پس از نشست این ستاد گفت: «آزمون پایه نهم، آزمون پایه دوازدهم، آزمون سنجش ملی پایه ششم، آزمون سمپاد و آزمون المپیاد علمی دانشآموزان به صورت حضوری برگزار میشود.»
به گفته او، آزمونهای آموزش و پرورش و آزمونهای وزارت علوم و سایر سازمانها همگی در «همان زمان مصوب» برگزار خواهد شد؛ که از جمله آنها میتوان به کنکور سراسری، آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته، آزمون کاردانی به کارشناسی ناپیوسته، آزمون کانون وکلا دادگستری، آزمون نظام مهندسی و آزمونهای استخدامی اشاره کرد.
هفته گذشته شماری از دانشآموزان در اعتراض به تصمیم آموزش و پرورش برای برگزاری حضوری امتحانات پایههای نهم و دوازدهم تجمعاتی در دستکم ۱۴ شهر ایران ترتیب دادند و با اشاره به خطرات همهگیری کرونا، خواستار غیرحضوری شدن این امتحانات شدند. «امتحان حضوری، نمیخوایم نمیخوایم» از جمله شعارهای معترضان بود.
تجمعات دانشآموزان در برخی شهرها با برخورد پلیس و ماموران امنیتی روبهرو شد و به دنبال آن، انجمنهای صنفی فرهنگیان یزد، خراسان شمالی، سقز و زیویه برخوردهای خشونتآمیز پلیس را «رذیلانه» خواندند و خواستار برخورد قضایی با آن شدند.
وزیر آموزش و پرورش گفته است این وزارت از تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا تبعیت میکند و سخنگوی این ستاد نیز گفته است: «با هرگونه تجمعی مخالفیم، اما اصرار بود که امتحانات پایههای نهم و دوازدهم حضوری برگزار شود.»
روحانی: در این مقطع نیازمند وارد کردن واکسن هستیم.
حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، روز شنبه وعده داد: «در روزهای آینده یک میلیون دوز و اوایل خرداد ۸ میلیون دوز واکسن در اختیار کشور قرار میگیرد.»
روحانی در نشست ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه برخی گفتهاند «صبر کنیم واکسن داخلی میرسد» گفت: «این حرف دقیق نیست. هر واکسنی اول دست آدم برسد باید بزند… در این مقطع نیازمند وارد کردن واکسن خارجی هستیم.»
در ماههای اخیر شمار زیادی از افراد، نهادها و فعالان عرصههای مختلف در ایران خواستار وارد کردن واکسن به کشور شده و درباره تاخیر در این زمینه هشدار داده بودند.
روحانی در سخنان خود در روز شنبه همچنین درباره گونههای جهشیافته کرونا گفت: «گونههای مختلف ویروس ذهن ما را مشغول نکند. یک ویروس است و درمانش هم همان است.»
این در حالی است که همچنان نگرانیهایی درباره ورود گونه جهشیافته کرونا در هند به ایران وجود دارد و بر اساس برخی گزارشها روند شیوع کرونا در برخی از شهرها افزایش یافته است.
از جمله محمدرضا قدیر، رییس دانشگاه علوم پزشکی قم، روز شنبه از «افزایش مجدد شمار بستریشدگان کرونا در این استان» خبر داد.
او گفت: «درحالی که روز سهشنبه هفته گذشته ۴۹۸ بیمار در مراکز درمانی قم بستری بودند، این آمار روز چهارشنبه با ۱۶ مورد افزایش به ۵۱۴ بیمار بستری شده رسید.»