به گزارش «خبرنامه امیرکبیر» که اخبار مرتبط با دانشجویان این دانشگاه را پوشش میدهد، روز دوشنبه ۲۳ مرداد ماه از احضار تلفنی دستکم ۱۰ تن از دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر، پلیتکنیک تهران، خبر داده بود.
این دانشجویان به «دفتر پیگیری وزارت اطلاعات» واقع در خیابان برادران مظفر و همچنین «دفتر پیگیری و حقوقی نیایش» واقع در مجاورت باشگاه انقلاب تهران احضار شدهاند.
علاوه بر این تعدادی از دانشجویان احضار شده گفتهاند که نیروهای امنیتی «از آنها خواستهاند تا تعهد دهند که در تجمعات اعتراضی احتمالی سالگرد مهسا امینی شرکت نخواهند کرد.»
در خبری دیگر شوراهای صنفی دانشجویان کشور از «احضار تلفنی» دستکم «۱۵ دانشجوی دانشگاه علامهطباطبایی» خبر داد و اعلام کرد که این دانشجویان «طی تماسهای تلفنی با شماره ناشناس، به وزارت اطلاعات» احضار شدهاند.
در گزارش این شورا تاکید شده که موج «احضار تلفنی» بسیار گسترده است و شماری از «دانشجویان دانشگاههای بهشتی، تهران، خواجه نصیر و فردوسی مشهد» نیز با «تماسهای تلفنی نهادهای امنیتی» احضار شدهاند.
همچنین در گزارشی دیگر، کانال دانشجویان متحد از آغاز موج «احضار تلفنی» دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در تهران خبر داد و افزود: «از عصر شنبه ۲۲ مرداد، چند دانشجوی خواجه نصیر طی تماس تلفنی از سوی نهادهای نامشخص احضار شدهاند.»
این گزارش را شورای صنفی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر هم تایید کرد و افزود: «اخیرا از سوی نهادهای نامشخصی با برخی دانشجویان تماسهایی تهدیدآمیز صورت گرفته است.»
شورای صنفی دانشگاه خواجه نصیر ضمن «محکومیت» احضار تلفنی دانشجویان آن را «غیرقانونی» خواند و تاکید کرد که «به صورت رسمی پیگیریهای خود را از نهاد حراست دانشگاه انجام میدهد تا روند تماسهای مشکوک قطع و امنیت دانشجویان تضمین شود.»
در دانشگاه فرهنگیان اصفهان نیز نیروهای حراست این دانشگاه اقدام به احضار شماری از دانشجویان و فارغالتحصیلان به «هسته گزینش» کردهاند.
موج احضار دانشجویان از هفته گذشته و با «احضار تلفنی» ۱۲ تن از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس تهران آغاز شد.
شوراهای صنفی دانشجویان کشور روز ۲۰ مرداد ماه افزایش «احضار تلفنی» فعالان دانشجویی را ناشی از نگرانی مقامهای جمهوری اسلامی از نزدیک شدن «سالگرد مهسا امینی» و «بازگشایی دانشگاهها» عنوان کرد.
از آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، ۱۴۴ دانشگاه صحنه اعتراضت گسترده دانشجویان بود. در این اعتراضات دستکم ۷۵۰ دانشجو بازداشت شدند. تعدادی از دانشجویان مانند آیلار حقی و نسرین قادری در این اعتراضات کشته شدند. حکومت با صدور احکام سنگین انظباطی و امنیتی کردن فضای دانشگاه تلاش میکند از اوجگیری اعتراضات همزمان با بازگشایی دانشگاهها جلوگیری کند.